nieuws

Vlaardingen herdenkt 75 jaar Hiroshima en Nagasaki

Herdenking
Herdenking
Het is in augustus precies 75 jaar geleden dat de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki werden verwoest door twee atoombommen. Hierbij kwamen meer dan 210 duizend mensen om het leven. De Pax Ambassade van Vrede in Vlaardingen organiseert, in samenwerking met Platform Ander Vlaardingen en Vele Vlaardingers Eén Huis, op 6 augustus een herdenkingsbijeenkomst bij het Rosarium.
"Ook nu nog ondervinden overlevenden en nabestaanden de gevolgen. Het onbeschrijfelijke menselijke leed dat de bombardementen veroorzaakten maakt duidelijk: dit mag nooit meer gebeuren", zegt de organisatie.
Ze vinden het belangrijk om stil te staan bij de geschiedenis, maar ook om de hedendaagse situatie kritisch te bekijken. Er zijn volgens de organisatie vandaag de dag, wereldwijd, nog zo'n 13.500 kernwapens: "De meeste van deze wapens zijn vele malen krachtiger dan de bommen die 75 jaar geleden vielen en daarnaast neemt het gevaar dat kernwapens gebruikt zullen worden toe."
De Vlaardingse Ambassadeur van Vrede, de algemeen directeur van Pax en een vertegenwoordiger van Artsen tegen Kernwapens zullen tijdens de herdenking spreken. Ook is er muziek en worden witte bloemen in de vorm van een kraanvogel gelegd, het symbool voor vrede.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl