nieuws

Christenen demonstreren in Gorinchem tegen komst anti-homo-dominee

Zo'n honderd mensen hebben zondagmiddag in Gorinchem gedemonstreerd op het plein voor de Grote Kerk. Ze voerden er actie tegen gastdominee Marten Visser. Hij ondertekende vorig jaar de Nederlandse versie van de zogeheten Nashville-verklaring en sprak zich zodoende expliciet uit tegen homoseksuelen.
De demonstratie was opgezet door een groep christenen die vindt dat ook homoseksuelen en lbhtiq'ers welkom moeten zijn binnen de kerk. Lees meer: Christenen demonstreren in Gorinchem tegen Nashville-dominee Ik vind zijn homofobie ziek
De groep verzamelde zich rond 16:00 uur en rolde even later een lange regenboogvlag uit. Daarmee wachtten de demonstranten de kerkgangers op die na de dienst naar buiten komen.
Volgens collega's van Omroep Gelderland die bij de demonstratie aanwezig waren, wilde de dominee na afloop van de dienst in gesprek met de demonstranten, maar die zijn daar niet op ingegaan. Veel inwoners van Gorinchem gaven aan dat ze de dominee liever zagen gaan en de actie van de kerk 'niet tof' vonden.
De kerkleiding en de dominee wilden niet ingaan op vragen van de media.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl