nieuws

Tweede verdachte aangehouden voor dood Robby Klomp; Spijkenisser langer vast

Robby Klomp.
Robby Klomp. © Politie
De politie heeft een tweede verdachte aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Robby Klomp. Het gaat om een 24-jarige man uit Rotterdam. Afgelopen vrijdag werd al een 21-jarige Spijkenisser opgepakt, hij zit nog veertien dagen langer vast.
De 44-jarige Robby uit Rozenburg werd eind december vorig jaar neergestoken op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Hij werd die avond uitgenodigd voor een etentje bij een bevriend stel. Ook een andere vriend, die honderd meter verderop woont, at mee. Deze man ging als eerste weg.
Maar toen hij thuiskwam, merkte hij dat er mannen in zijn tuin stonden die naar binnen wilden. Hij belde om hulp. Robby rende met het bevriende stel en de vriend naar de belaagde woning aan de Rammenasdreef.
Zij zagen de mannen en riepen dat ze moesten verdwijnen. De mannen vluchtten in een zwarte Seat Ibiza. Maar toen Robby riep dat hij het kenteken had genoteerd, stopten ze en stapten ze uit.Lees meer: Beelden van vluchtauto daders doodsteken Robby
De vriend rende naar huis om de politie te waarschuwen. Robby moest zich tegen vier man verdedigen. Hij werd diverse malen in zijn rug gestoken en overleed ter plekke.Lees meer: Man overleden na steekpartij in Spijkenisse
De politie doet nog altijd verder onderzoek, onder meer naar de vluchtauto. De 21-jarige Spijkenisser die vrijdag werd opgepakt is maandag al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat de man veertien dagen langer vast blijft zitten.