nieuws

Naam en foto vrijgegeven van tbs'er die al weken zoek is

Justitie heeft maandag de volledige naam en foto vrijgegeven van een tbs'er die enkele weken geleden is ontsnapt uit resocialisatie huis De Blink in Rotterdam. Het gaat om de 61-jarige Rotterdammer Henk E. die in 1998 is veroordeeld vanwege meerdere geweldsdelicten.
E. is al weken voortvluchtig, maar zou maandag gezien zijn op de Coolsingel in het centrum van Rotterdam. Justitie publiceert meerdere foto's van hem. Het lijkt daarbij om verschillende personen te gaan, maar volgens justitie is hij een kei in vermommingen. Hij is grijs, maar zou nu zijn haar zwart hebben geverfd. De man slaapt vermoedelijk in de buitenlucht.
Henk E. werd op 4 juli samen met een andere tbs'er gezien bij een woninginbraak in een vakantiehuisje in het Zeeuwse Zoutelande. Zijn maat, een 52-jarige Rotterdammer, werd opgepakt door de politie, maar E. is sindsdien spoorloos.
De tbs'er woonde voor zijn verdwijning in De Blink. In het resocialisatie huis, dat onderdeel is van tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, worden cliënten voorbereid op hun terugkeer in de samenleving. "De bewoners zijn doorgaans vrij om te gaan en staan waar ze willen. Er is dus meer vrijheid dan in een gesloten inrichting als de Kijvelanden. Maar er is nog wel een zekere controle", zegt een woordvoerder van Fivoor waar de Kijvelanden en De Blink onder vallen. Hij kon niet zeggen hoe ver E. inmiddels in zijn behandeling was.
De tbs'er was op het moment van de inbraak met geoorloofd verlof. "Sinds 4 juli is alles op alles gezet om hem op te sporen, maar onze middelen waren nu uitgeput. Daarom hebben we dit opsporingsbericht verspreid", aldus een justitiewoordvoerder. Lees meer: Toeristen betrappen dief op heterdaad in vakantiehuisjeLees meer: Weer tbs'er 'ontsnapt' uit kliniek de Kijvelanden in Poortugaal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl