Met corona besmette studenten volgen studie geneeskunde

Een deel van de Rotterdamse studenten die positief is getest op het coronavirus studeert op de medische faculteit van de Erasmus Universiteit (EUR). Dat heeft het Erasmus MC aan Rijnmond bevestigd.

Om hoeveel studenten het precies gaat, is niet bekend. De besmettingen zouden onder meer hebben plaatsgevonden rond een beachvolleybaltoernooi van de medische faculteitsvereniging. De GGD kan dat niet bevestigen en is nog bezig met brononderzoek.

In een mail aan haar leden adviseert de medische faculteitsvereniging iedereen die aan het beachvolleybaltoernooi heeft meegedaan om in quarantaine te gaan, ook als ze geen klachten hebben. Dat schrijft Erasmus Magazine.  

Maandag heeft het bestuur van de EUR een brief aan alle studenten gestuurd. Daarin werd gesteld dat meerdere studenten positief waren getest op het coronavirus. Daarbij liet de universiteit weten dat het 'vooral ging om studenten van de Erasmus Universiteit'. 

In de brief roept de universiteit alle studenten om zich vooral te houden aan de regels van het RIVM. 

Aboutaleb heeft de studentenverenigingen op het matje geroepen om te praten over het toenemende aantal besmettingen in studentenkringen. Dat gesprek vindt dinsdagmiddag plaats. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: