nieuws

Studentenverenigingen starten anti-coronacampagne gericht op studenten

De studentenverenigingen in Rotterdam starten een campagne om studenten te wijzen op het gevaar van corona. De afgelopen weken raakten zeker tien tot twintig studenten besmet met het virus.
Dinsdagmiddag hadden studentenverenigingen een gesprek met burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Volgens de studenten was het een 'constructief gesprek'.
"Het doel was hetzelfde bij iedereen, hoe gaan we ervoor zorgen dat het virus zich zo min mogelijk verspreidt?", vertelt Tristan Gayral van RSV Sanctus Laurentius. Hij noemt de groep Rotterdamse studenten die besmet is met het coronavirus een "wake-up call". "Vooral even het besef dat het toch dichterbij is dan gedacht."Lees meer: Rotterdamse studenten besmet met coronavirus: 'Mogelijk wordt groep nog veel groter'
De studentenverenigingen RSV Sanctus Laurentius en RSC/RVSV hebben nu afgesproken dat ze samen een campagne starten, gericht op studenten. "Daarin moeten we de studenten beter bereiken dan dat we nu doen", vertelt Guido van Winden van RSC/RVSV. "Vooral om die testbereidheid onder studenten te verhogen. Want er zijn genoeg testen, alleen doen studenten het kennelijk te weinig. Daar moeten we op in gaan zetten."
Deze week werd duidelijk dat een deel van de met het coronavirus besmette studenten geneeskunde studeert. Ze raakten vermoedelijk besmet bij een beachvolleybaltoernooi. Lees meer: Met corona besmette studenten volgen studie geneeskunde

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl