nieuws

Uitslag poll: meerderheid is tegen een algehele mondkapjesplicht

© Jordy Nijenhuis
Ruim 72 procent van de stemmers op onze Rijnmond-poll vindt dat mondkapjes in het openbaar niet verplicht moeten worden. Burgemeester Aboutaleb pleitte eerder voor een algehele mondkapjesplicht na de rappe stijging van het aantal coronabesmettingen in Rotterdam.
Binnen de meerderheid geeft 44 procent aan geen mondkapje in het openbaar te willen dragen, omdat zij het kapje een vorm van schijnveiligheid vindt. 28 procent wil geen mondkapjesplicht vanwege een beperking in hun doen en laten.Lees meer: Burgemeester Aboutaleb namens vier grote steden: 'Kabinet, sorteer voor op mondkapjesplicht'
Op onze Facebookpagina laten regiogenoten ook hun mening horen. Zo is Danielle Kalishoek fel tegen een algehele mondkapjesplicht: "Mensen moeten dat zelf kunnen en mogen beslissen. Er zijn mensen die het al benauwd genoeg zónder mondkapje hebben en ze absoluut niet kunnen en willen dragen."
Petra Sjouken voelt wel wat voor het verplicht dragen van een mondkapje in het openbaar: "Zeker weten! Het woord 'schijnveiligheid' slaat nergens op; het is al duidelijk verteld dat het geen 100% bescherming geeft, maar het scheelt!"

Uitslag

In onze poll stelden wij regiogenoten de volgende vraag: moeten mondkapjes verplicht worden? Bekijk hieronder de precieze uitslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl