nieuws

Omstreden villaplannen in Grevelingenmeer opnieuw ingediend

De projectontwikkelaars achter de reeks nog te bouwen villa-eilandjes bij de Brouwersdam hebben opnieuw plannen ingediend voor het omstreden park. Eerder heeft de Raad van State het plan naar de prullenbak verwezen.
Als het aan de ontwikkelaars ligt, komen er driehonderd villa's op eilandjes in de Grevelingen, ten zuiden van Ouddorp. Zeil- en milieuclubs tekenden protest aan. Volgens de Raad van State waren er problemen met het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de natuurvergunning.
Lees meer: Luxe villa's in Grevelingenmeer voorlopig van de baan
Het was niet mogelijk om tegen de uitspraak van de Raad van State in beroep te gaan. Maar er was wel ruimte om het plan aan te passen en vervolgonderzoek te doen. Dat heeft Brouwerseiland B.V. de afgelopen weken gedaan.
Partijen die eerder in verzet kwamen tegen het bouwplan krijgen deze week het nieuwe bestemmingsplan opgestuurd. Daarna hebben ze drie weken de tijd om een reactie te geven bij de gemeente Schouwen-Duiveland. De Provincie Zeeland reageert binnenkort op de aanvraag voor een natuurvergunning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl