nieuws

Ambachter opgepakt en jetski in beslag genomen in groot onderzoek naar drugsbende

De politie heeft dinsdag drie mannen opgepakt die deel zouden uitmaken van een criminele organisatie. Ze zouden in XTC, crystal meth en cocaïne handelen. Naast de arrestaties zijn auto’s, een motorboot, een jetski, een waterscooter en 160 duizend euro cash in beslag genomen. De politie hield eind juni al elf mensen aan in deze zaak.
In hetzelfde onderzoek deden agenten dinsdag nog eens negen invallen. Nu werden een 36-jarige man uit Eindhoven, een 39-jarige man uit Maasdam en een 51-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Naast het geld en de dure spullen, zijn ook duizenden xtc-pillen en een kilo amfetaminepasta in beslag genomen.
In totaal zijn drie laboratoria voor de productie van XTC, crystal meth en cocaïne ontmanteld. Eind juni werden ook vuurwapens, voorraden drugs en grote geldbedragen in beslag genomen.
Lees meer: Elf aanhoudingen bij 33 invallen in groot onderzoek naar drugshandel
De politie kwam de handel op het spoor nadat het meer dan 20 miljoen chatberichten van criminelen live meelas. Het onderzoek 26Lemont richtte zich op Encrochat, een bedrijf dat jarenlang cryptocommunicatie-diensten aanbood aan voornamelijk aan criminelen.
De invallen vonden plaats in woningen en bedrijfspanden in Eindhoven, Hendrik-Ido-Ambacht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Heerjansdam, Moerdijk en Maasdam.
De recherche spreekt van een grote vangst en zegt dat het criminele netwerk en de handel in verdovende middelen een harde slag is toegebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl