nieuws

Dordrecht krijgt medio 2011 een nieuw filmhuis

bioscoop.cropresize.tmp.jpg
bioscoop.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Dordrecht krijgt halverwege 2011 een nieuw filmhuis met vier zalen. Het Amsterdamse bedrijf The Movies opent in het voormalige Sinterklaashuis aan de Dordtse Nieuwstraat een vestiging.
Cinode
De gemeente en woningbouwcorporatie Trivivre hebben afgesproken dat de corporatie het pand voor 4,6 miljoen verbouwt en het dan verhuurt aan The Movies. De gemeente Dordrecht geeft 20 jaar lang 170-duizend euro subsidie. Volgens de gemeente is dat geld beschikbaar omdat Filmhuis Cinode, naast schouwburg Kunstmin, medio 2011 de deuren sluit. De exploitatie van Cinode kost de gemeente nu jaarlijks 300-duizend euro.

Aanwinst

De gemeente vindt dat er met komst van filmtheater The Movies een laagdrempelige publiekstrekker voor de binnenstad bijkomt. Wethouder Cultuur Jan Lagendijk: 'Een geweldige aanwinst voor het Hofkwartier en voor de stad. Trivire en The Movies hebben hun nek uitgestoken om dit voor elkaar te krijgen. Het is een perfecte aanvulling op de voorzieningen in de binnenstad die het Hofkwartier een mooie impuls geeft'.
Behalve vier zalen komt er in het filmhuis ook een café-restaurant.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl