nieuws

Nieuwe cao voor werknemers P & O Ferries

Werknemers van P & O Ferries met zwaar lichamelijk werk mogen drie jaar eerder stoppen met werken. Dat is afgesproken in de nieuwe cao waar de FNV-leden mee hebben ingestemd.
De nieuwe cao loopt tot en met eind 2021. Naast dat een groep eerder kan stoppen met werken, krijgen alle medewerkers ieder jaar een bruto-uitkering van 400 euro. Verder krijgen zij dit en komend jaar ook nog eens duizend euro als er dividend wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders van P & O Ferries.
"Al met al een goed resultaat", vertelt Niek Stam, bestuurder van FNV Havens. "Wij zien dat het bedrijf kampt met tegenvallende resultaten door de coronacrisis. Maar wij passen ervoor om alleen onze leden hiervoor te laten opdraaien. Eerder stoppen met werken is in de haven echt een groot issue. Vandaar de reservering."
P & O exploiteert verschillende veerdiensten tussen de Britse eilanden en het vasteland van Europa. Ook heeft het bedrijf vrachtschepen in zijn vloot.
Eerder deze week bereikte vakbond FNV ook al een akkoord met de directie van het Rotterdamse bulkbedrijf EBS. Dat personeel krijgt er, na een lange periode van onderhandelingen, onder meer 2,25 procent loon bij.Lees meer: Vakbond en bulkoverslagbedrijf EBS akkoord over nieuwe cao

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl