nieuws

Pride Radio moet zichtbaarheid queer-artiesten verbeteren

De Rotterdamse designer Gyor Moore vond dat het tijd was om queer-artiesten een nieuwe plek in de spotlight te bieden. Zeker nu de Pride is afgelast vanwege corona. Met zijn nieuwe online muziekplatform Pride Radio brengt Moore deze groep onder de aandacht om zo de ondervertegenwoordiging van queer-artiesten tegen te gaan.
"Ik zie al jaren dezelfde soort artiesten online", vertelt Moore. "Tijdens Pride wilde ik meer naar muziek van deze groep luisteren en hen supporten. En die vond ik moeilijk te vinden." Na wat research komt Moore erachter dat die artiesten er wel zijn, maar ondervertegenwoordigd zijn. Het niet doorgaan van Pride, versterkt dit. "Ik vind dat zij een platform verdienen. Maar nu missen deze artiesten zichtbaarheid. Die hoop ik te brengen met Pride Radio."
De reden dat de muzikanten minder te beluisteren zijn op andere radiostations, ligt volgens Moore aan de platenlabels. "Het gaat vaak om de platenmaatschappij. Daar weten ze vaak niet hoe ze queer-artiesten moeten neerzetten. Zij zijn voor veel mensen nog heel nieuw, dus labels vinden het lastig en daardoor is het ook moeilijker om als artiest de wereld binnen te komen."
Met zijn online radiostation hoopt Moore meer aandacht voor deze groep te krijgen. "Ik wil dat platenlabels anders naar deze artiesten gaan kijken. Hopelijk worden ze dan vaker getekend en kunnen ze meer muziek uitbrengen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl