Sparta verslaat TOP Oss in eerste oefenduel richting nieuwe seizoen

Sparta heeft in haar opening van de oefencampagne met 3-1 van TOP Oss gewonnen. In een snikheet Delden begonnen de Rotterdammers in een 4-4-2-formatie, met Danzell Gravenbrech en Lennart Thy in de aanval. Reda Kharchouch ontbrak.
In het eerste halfuur werd Sparta nauwelijks gevaarlijk. Dat werd TOP Oss wel. Een vrije trap van Grad Damen spatte op de lat uiteen. Na iets meer dan een halfuur dook Oliver Rommens in het strafschopgebied van Benjamin van Leer op. Van Leer redde twee keer knap, maar op de rebound van Giovanni Büttner had hij geen antwoord: 0-1.
Sparta stelde nog voor rust orde op zaken. Aanvoerder Adil Auassar legde de bal klaar voor Danzall Gravenberch, die van dichtbij binnentikte: 1-1.
Kijk hier naar een impressie van Sparta - TOP Oss.
Na rust wisselden Sparta en TOP Oss beiden hun complete elftal. Invaller Emmanuel Emegha, die even daarvoor twee grote kansen had gemist, schoof na iets meer dan een uur op aangeven van Lassana Faye raak: 2-1.
De wedstrijd kabbelde in de hitte wat voort. Jason Meerstadt bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-1.