nieuws

Opnieuw Spijkenisser aangehouden voor dood Robby Klomp; andere verdachten langer vast

Robby Klomp
Robby Klomp © Politie
Opnieuw is een verdachte aangehouden voor de dood van Robby Klomp uit Rozenburg. Het gaat om een 27-jarige Spijkenisser. Eerder werden al een Rotterdammer en een andere man uit Spijkenisse opgepakt. Die twee blijven voorlopig in de cel zitten, heeft de rechter-commissaris besloten.
De 44-jarige Robby uit Rozenburg werd vlak voor kerst vorig jaar neergestoken op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Hij was die avond bij een bevriend stel op bezoek voor een etentje. Ook een andere vriend, die honderd meter verderop woont, at mee. Deze man ging als eerste weg.
Maar toen hij thuiskwam, merkte hij dat er mannen in zijn tuin stonden die naar binnen wilden. Hij belde om hulp. Robby rende met het bevriende stel en de vriend naar het andere huis, aan de Rammenasdreef.
Zij zagen de vier mogelijk indringers en riepen dat ze moesten verdwijnen. De mannen wilden wegvluchten in een zwarte Seat Ibiza. Maar toen Robby riep dat hij hun kenteken had genoteerd, stopten ze en stapten uit.Lees meer: Beelden van vluchtauto daders doodsteken Robby
De vriend rende naar huis om de politie te waarschuwen. Robby moest zich tegen vier man verdedigen. Hij werd diverse malen in zijn rug gestoken en overleed ter plekke.Lees meer: Man overleden na steekpartij in Spijkenisse
Vrijdag 24 juli werd de eerste verdachte, een 21-jarige Spijkenisser, aangehouden. Afgelopen maandag kwam daar een 24-jarige Rotterdammer bij. De rechter-commissaris besloot dat beide verdachten veertien dagen langer vast blijven zitten.
De politie doet nog altijd verder onderzoek, onder meer naar de vierde verdachte en de vluchtauto.