Maritiem Festival gaat in afgeslankte vorm door

Waar veel maritieme evenementen zijn afgelast vanwege het coronavirus, gaat het Maritiem Festival in Rotterdam komende maand wél door. Van 4 tot en met 6 september komt er een afgeslankte vorm van het festival in het Maritiem Museum.

Het schip de Morgenster is het pronkstuk van het festival. Het tallship is open voor publiek en draagt door kinderen beschilderde zeilen.

De data van het festival zijn bewust gekozen. In dat weekend in september stonden ook de Wereldhavendagen op de agenda. Begin mei werd bekend dat ook dit evenement niet door kon gaan vanwege de coronacrisis. Inmiddels wordt door de organisatie van de Wereldhavendagen wel aan een alternatief programma gewerkt.

Reden voor de afgelasting is de drukte die het evenement met zich meebrengt, in combinatie met het coronavirus. Daarom wordt ook in het programma van het Maritiem Festival rekening gehouden met een beperkt aantal bezoekers, die van te voren hun toegangsbewijs moeten kopen.

Bij het festival zijn er ook muziekoptredens. Zaterdag komt de Vlaamse groep Be Flat met een mix van circus en freerunning en zondag is er een opera 'Undine', over een aan plastic verslaafde zeemeermin.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Maritiem Museum Wereldhavendagen
Deel dit artikel: