nieuws

Maarten de Fockert (Excelsior): 'Ik denk dat het mijn tijd is'

Staat Alessandro Damen gewoon onder de lat bij Excelsior als de competitie begint, of kiest trainer Marinus Dijkhuizen voor zijn concurrent Maarten de Fockert? Laatstgenoemde gelooft in ieder geval in zijn kansen. "Ik denk dat het mijn tijd is, dus ik hoop dat de trainer daar hetzelfde over denkt aan het eind van de voorbereiding."
Van de vooralsnog drie oefenduels van Excelsior keepte De Fockert er twee, Damen één. "Qua aantallen zegt dat niet zo heel veel, maar de trainer heeft uitgesproken dat het een open concurrentiestrijd is aan het begin van het seizoen. Het is fijn dat ik die wedstrijden krijg, ik denk ook dat het goed gaat. Dat voelt voor mij persoonlijk heel goed."
De Fockert aast op de plek onder de lat bij Excelsior. "Toen ik bij Excelsior kwam had ik het in het begin lastig, haalde ik niet mijn niveau en degradeerde Excelsior, maar vorig jaar ben ik steeds beter gaan presteren en ben ik naar Alessandro (Damen, red.) toegegroeid. Ik kan dit niveau zeker aan en kan iets toevoegen aan de ploeg."

Verschillende keepers

De Fockert beseft wel dat het niet makkelijk zal zijn om de concurrentiestrijd met Damen te winnen. "Alessandro is gewoon een goede keeper, maar we zijn wel een beetje verschillend. Ik denk dat hij iets vaster is op de lijn, en dat ik in het totale spelletje met het meevoetballen een kleine voorsprong heb. Het ligt er een beetje aan wat je als club en trainer wilt. Wellicht valt het mijn kant op."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl