nieuws

Aboutaleb sluit vier uitgaansplekken, coronaregels herhaaldelijk overtreden

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft drie horecazaken en een sportkantine in Rotterdam per direct voor twee weken gesloten. De coronamaatregelen werden herhaaldelijk niet nageleefd en na meerdere waarschuwingen zat er geen verbetering in.
Het ging meerdere malen fout bij bar en restaurant Noah aan de Wijnhaven, Karaokebar Fame aan de Nieuwe Binnenweg, café Lebbink aan de Bergse Dorpsstraat en de sportkantine op Sportpark Vreelust.
De uitgaansgelegenheden werden afgelopen tijd meermaals gecontroleerd door medewerkers van het horecateam van de gemeente, maar in de nacht van zaterdag op zondag werden de regels wederom overtreden in Noah, Fame en Lebbink.

Sportkantine

In de kantine op Sportpark Vreelust werden op 27 juli controles uitgevoerd. De politie trok zich op die avond zelfs even terug omdat het onvriendelijk werd. Er werd met glas gegooid.
In tegenstelling tot de drie andere horecagelegenheden, is de sportkantine niet gesloten om een tweede slechte beoordeling na controle, maar omdat het veiligheidsadvies niet juist is opgevolgd. Er waren signalen dat er onder de bezoekers mogelijk coronabesmettingen waren, maar de vrijwilligers en het barpersoneel zouden zich niet laten hebben testen. De kantine moet uit voorzorg twee weken dicht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl