nieuws

Coronavirus dwarsboomt heropening Sportcentrum West

De heropening van Sportcentrum West in Rotterdam-Spangen is maandag niet doorgegaan. Bij een van de medewerkers is het coronavirus vastgesteld. Daarom zit een onbekend aantal medewerkers voorlopig thuis en blijft het centrum aan de Spaanseweg tot zeker volgende week maandag op slot.
Een vrouwelijke medewerker werd eind vorige week positief getest op corona nadat bleek dat haar partner het virus ook onder de leden had. De vrouw heeft geen ziekteverschijnselen, maar zit wel in quarantaine. De mensen met wie ze direct samenwerkt, worden deze week ook getest. Hoeveel dat er zijn, kon woordvoerder Esther van der Heijden niet zeggen. "Wij beheren acht binnenbaden en twee buitenbaden en hebben in totaal 350 medewerkers. Die hoeven uiteraard niet allemaal getest te worden. Alleen de mensen die extra risico hebben gelopen."
Sportcentrum West zou juist na maanden sluiting vanwege de coronacrisis en een verbouwing maandag weer opengaan. Het nieuws over het uitstel was dan ook een flinke domper, ook onder bezoekers, zo blijkt uit de reacties onder het Facebook-bericht van Sportcentrum West. Mensen die gereserveerd hadden, kunnen contact opnemen met het zwembad en de reservering omzetten.

Zwemles kinderen gaat wel door

De zwemlessen voor de kinderen gaan volgens woordvoerder Van der Heijden deze week wel door. Die zijn in een ander bad ondergebracht. Ze hoopt dat het zwembad aan de Spaanseweg op maandag 10 augustus alsnog open kan. "We hebben overlegd met de GGD en als er verder geen besmettingen zijn dan zit de quarantainetijd voor de meeste medewerkers er weer op."

Tweede domper

Het uitstel van de heropening is overigens een dubbele tegenvaller voor Sportcentrum West: dit weekeinde bleek dat een van de buitenbaden - in Pernis - voorlopig gesloten blijft vanwege insluipers. Lees meer: Zwembad Pernis opnieuw dicht Kinderen en ouderen zijn de dupe
Lees meer: Meer chloor, niet-omkleden en van tevoren reserveren: zwembaden bereiden zich voor op opening

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl