nieuws

Gebiedscommissie Pernis: zwembad moet direct weer open

Het openluchtzwembad in Pernis moet onmiddellijk van het slot. Dat vindt de gebiedscommissie Pernis, die hierover een ongevraagd advies heeft gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders in Rotterdam.
Het Pernisser zwembad werd dit weekeinde voor de tweede keer gesloten vanwege nachtelijke insluipers. Jonge volwassenen klommen er in de nacht van vrijdag op zaterdag over het hek. De maatregel die daarop volgde? Twee weken sluiting.
De gebiedscommissie vindt dat er overhaast is gehandeld en voelt zich bovendien gepasseerd door Sportbedrijf Rotterdam. "Terwijl wij tijdens het vorig zwemseizoen nog de aanjager waren van een gezonde dialoog tussen alle partijen. Graag zouden wij als serieuze partner gezien worden wanneer het gaat om het voortbestaan van het zwembad in Pernis."

Mosterd na de maaltijd

Volgens de gebiedscommissie is het Sportbedrijf eerder gemaakte afspraken niet nagekomen. Zo zouden er na de eerste sluiting camera's van het zwembad worden gelinkt naar de politie en zouden bij het zwembad waarschuwingsborden worden geplaatst.
"Het sportbedrijf heeft niets gedaan", zegt Rob van der Meer, voorzitter van de gebiedscommissie. "En dan nu toch weer: sluiting."
Van der Meer benadrukt het belang van het zwembad voor Pernis. "Niet alleen voor kinderen. Er zijn hier ook veel bejaarden, die elke ochtend hun baantjes in het zwembad trekken. In weer en wind."
Dat er een hittegolf op stapel staat, maakt de heropening voor hem extra urgent. "Het zwembad moet vóór het weekeinde weer open. Normaal heeft het college een reactietermijn van vier tot zes weken. Maar als ze zich daaraan houden heet dat: mosterd na de maaltijd."
Het Sportbedrijf zegt de afspraken wel na te zijn gekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld waarschuwingsborden geplaatst. "In mei zijn alle bewoners van Pernis op de hoogte gesteld van de plannen die we hadden en dat het nu echt klaar moet zijn met het insluipen. Daar houden we ons nu aan", zegt Esther van der Heijden van het Sportbedrijf. "We zijn standvastig en dat is nodig, omdat blijkt dat de overtreders dat ook zijn."
Als er weer een insluiping is, dan wordt het zwembad de rest van het seizoen gesloten, waarschuwt het Sportbedrijf.Lees meer: Pernissers hebben moeite met zero tolerance-beleid rond zwembad