nieuws

Tien jaar cel voor doden vrouw Hendrik-Ido-Ambacht

Negar
Negar
De rechter heeft tien jaar cel opgelegd aan een man uit Hendrik-Ido-Ambacht die zijn eigen vrouw had gedood. Zij was in november van het vorig jaar gewurgd in hun woning aan de Perengaarde.
Het stel kwam uit Iran en er was veel ruzie geweest in het gearrangeerde huwelijk. De 28-jarige Seyedmatin H. beweerde dat het zelfverdediging was, omdat hij geschopt en geslagen zou zijn door zijn vrouw.
Lees meer: Justitie eist tien jaar cel tegen man die Negar (23) doodde
Volgens de rechter was het inderdaad geen harmonieus huwelijk en waren er de nodige scheldpartijen. Maar er is geen bewijs dat de 23-jarige Negar fysiek geweld heeft gebruikt. "De dagen na het incident heeft zijn leidinggevende bijvoorbeeld geen letsel bij hem gezien", aldus de rechter.
De man had beweerd dat hij tot bloedens was geslagen terwijl hij op de bank lag. De rechter:"Maar op die plek zijn geen bloedsporen gevonden."

In stukken zagen

De rechter verwijt het de man ook dat hij het lichaam een week lang in de woning liet liggen, voordat hij naar de politie stapte. Seyedmatin H. heeft zelfs overwogen het lichaam in stukken te zagen.
Doordat de patholoog het lichaam pas na een week kon onderzoeken, waren veel sporen die op verwurging kunnen duiden niet meer zichtbaar. Daardoor kon geen doodsoorzaak worden vastgesteld. Maar de rechter zegt dat uit het gehele dossier, inclusief de verklaringen van de verdachte zelf, blijkt dat Negar door verstikking om het leven is gekomen.
Tijdens de zitting in Dordrecht twee weken geleden was de familie van het slachtoffer speciaal uit Iran overgekomen. De opgelegde straf is dezelfde als de eis van justitie.