nieuws

Dordts hotel Bellevue heeft nieuwe exploitant

© Jordy Nijenhuis
Wie het is wordt nog even geheim gehouden, maar het Dordtse hotel-restaurant Bellevue heeft een nieuwe exploitant. "Ik ben dolblij dat er al zo snel iemand is om de zaak over te nemen", zegt Rob Puper, eigenaar van het markante pand bij het drierivierenpunt.
Puper verhuurde het pand na een grote verbouwing voor vijftien jaar aan Inbev, dat het pand dus onderverhuurt. De brouwerij geeft de nieuwe exploitant in de opstartfase een korting op de huur. De eigenaar verwacht dat Inbev er over 4,5 jaar tussenuit gaat en hij rechtstreeks huisbaas wordt.
De vorige uitbater, Ad Janssen, vroeg op 12 juni het faillissement van Bellevue aan. Dat werd op 16 juli door de rechtbank uitgesproken. Er restte een schuld van bijna 1,4 miljoen euro. Ondanks het feit dat dit al het tweede faillissement in deze eeuw was, waren er toch tientallen geïnteresseerden voor overname.
Lees meer: Hotel Bellevue in Dordrecht dicht: 'Corona was de druppel'
Van de gegadigden koos curator Jan-Maarten de Koning degene met het beste bod op inventaris en goodwill en maakte de deal afgelopen vrijdag rond, zo is dinsdag naar buiten gebracht. De nieuwe exploitant maakt zichzelf en zijn plannen binnenkort bekend, zo zeggen betrokken partijen.
Lees meer: Veel overnamekandidaten voor Dordts hotel Bellevue