nieuws

Bioscopen: 'Met de huidige bezoekersaantallen houden we het nog maar een paar maanden vol'

De bioscopen in Nederland zijn een campagne begonnen om meer publiek binnen te krijgen. Want de corona-uitbraak zorgt ervoor dat alle bioscopen, van groot tot klein, het bijzonder zwaar hebben. "Er zijn ketens met zestig tot zeventig procent minder klanten, in vergelijking met vorig jaar", zegt Geert ter Steeg van The Movies in Dordrecht.
"Het werken onder de coronamaatregelen gaat best wel goed eigenlijk", legt Ter Steeg verder uit. "Maar we merken wel dat de publieksstroom wat aarzelend op gang komt."
Volgens Ter Steeg durven groepen mensen nog niet, maar daarnaast speelt ook het aanbod een rol. "Er zijn nog maar weinig blockbusters geweest, waarmee je mensen naar de bioscoop lokt", zegt Ter Steeg. "Er stonden een paar Disney-films voor deze zomer gepland. Die zijn allemaal opgeschoven. Er komt een spionagethriller aan met Christopher Nolan, Tennet. Die zou in juli uitkomen, maar die is naar eind augustus verplaatst."
"Als het gaat om inkomsten, dan valt het niet mee", gaat Ter Steeg verder. "Met de helft van het aantal bezoekers krijg je nooit een kostendekkende exploitatie. Nog maanden doorgaan op deze manier maakt het wel heel penibel."