nieuws

Politie grijpt in bij demonstratie tegen mondkapjes in centrum van Rotterdam

De politie heeft ingegrepen bij een demonstratie tegen de verplichting om een mondkapje te dragen in delen van Rotterdam. De groep demonstranten, die een 'stadswandeling' maakte vanaf het Schouwburgplein naar het Stadhuis, weigerde een mondkapje te dragen. Er is niemand aangehouden.
"Halverwege de Korte Lijnbaan werd de groep tegengehouden", zegt verslaggever Mirjam de Winter. "Net werd ook een vrouw afgevoerd door de politie. Zij werd alsmaar bozer en bozer. De demonstranten gaan ook in discussie met de politie."
Onder de demonstranten zijn ook Willem Engel, van Viruswaarheid en Ben van der Kooi van het extreemrechtse Voorpost.

Niet alle demonstranten weigerden mondkapjes te gebruiken. Foto: JBMedia

Onderdrukking

"Ik vind het een onderdrukking van het volk", zegt een deelnemer. "Ik wil terug naar het normale. Dit is toch geen vrij land. Dit is geen democratie. Maatregelen zijn nodig, maar in verhouding stelt de ziekte niets voor. Dit gebeurt ook met griep. Dit is een verkapte zware griep."
"Natuurlijk zijn mensen boos", gaat de man verder. "Maar veel mensen komen niet, omdat ze niet durven. Ze mogen je eigenlijk niet oppakken, maar ze kunnen je wel zes uur vasthouden."
Zowel het begin als het eindpunt van de demonstratie ligt binnen het gebied, de deelnemers zijn verplicht om daar een mondkapje te dragen.

De verplichting om een mondkapje te dragen geldt sinds woensdagmorgen.

Aangifte

Na de confrontatie op de Korte Lijnbaan trok de groep demonstranten richting het Doelwater. Ze liepen over het Weena en de Coolsingel, een stuk dat net buiten de zone viel, waar het mondkapje verplicht is.
Willem Engel, voorman van Viruswaarheid, zou bij de confrontatie met de politie hardhandig zijn aangepakt, zo beweerde hij zelf. Daar wilde hij aangifte van doen.

Lees meer:

Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl