USAR-reddingsteam aangekomen in Libanon

Het Nederlandse reddingsteam USAR (Urban Search and Rescue) is in de nacht van woensdag op donderdag aangekomen in Libanon. Rond 01:15 uur arriveerde het team in de hoofdstad Beiroet.

Het USAR-team bestaat uit vrijwilligers van de politie, ambulancediensten, brandweer en defensie. De brandweermedewerkers zijn afkomstig van de brandweerkorpsen Haaglanden, Hollands Midden, Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid.

De 64 leden gaan helpen na de verwoestende explosie eerder deze week. Bij die ontploffing in het havengebied kwamen zeker 135 mensen om het leven.

Er zijn zeker vijfduizend gewonden. Ook worden er nog veel mensen vermist. Het is een van de redenen waarom er ook acht speurhonden van de politie zijn meegereisd.

De leden van het team zijn bij aankomst in Libanon getest op een coronabesmetting. Daarna is de groep vertrokken naar een locatie op tien kilometer van de luchthaven, enkele kilometers van de plaats van de explosie. 

Er wordt de komende dagen gezocht naar overlevenden onder de brokstukken. Samen met de Franse hulpverleners worden de reddingsacties gecoördineerd.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: