nieuws

Zwembad Pernis mag vrijdag toch weer open

Het openluchtzwembad in Pernis gaat vrijdag weer open. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam aan de gebiedscommissie laten weten. De strenge maatregelen als gevolg van zwempartijtjes na sluitingstijd en de sluiting van het zwembad maakten veel los bij bewoners van Pernis en bij de gebiedscommissie.
De Rotterdamse burgemeester schrijft in zijn brief dat hij gezien de warme omstandigheden en de menselijke maat alsnog een eerder besluit om het zwembad dicht te houden, heeft aangepast. "De hittegolf, het gegeven dat er vanwege het coronavirus veel mensen niet op vakantie gaan en de behoefte aan het zwembad, is groot", schrijft Aboutaleb.
"Eigenlijk hebben wij geen idee wat er vandaag is gebeurd", reageert Rob van der Meer van de gebiedscommissie Pernis op Radio Rijnmond. "Wij waren vanmorgen nog verbaasd dat de burgemeester en wethouder onvermurwbaar leken en vanmiddag was dat toch omgedraaid."
"We zijn nu blij, maar het zwaard van Damocles hangt nog steeds boven ons hoofd", zegt Van der Meer.
De gemeente Rotterdam houdt namelijk vast aan een strenge koers. Dat betekent dat bij het volgende illegale bezoek het water alsnog uit het zwembad wordt gehaald. Aboutaleb roept de Pernissers dan ook op om alert te zijn op insluipers. Lees meer: Pernissers hebben moeite met zero-tolerance-beleid rond zwembad
Eerder werd nog door het Sportbedrijf Rotterdam besloten om het bad tot 17 augustus dicht te houden.
Dat besluit volgde afgelopen weekeinde toen voor de tweede keer 's nachts mensen over het hek waren geklommen voor een nachtelijke duik. De gebiedscommissie vond dat onbegrijpelijk, zeker nu het de komende dagen zomers warm is.Lees meer: Zwembad Pernis blijft voorlopig dicht
De gebiedscommissie vindt dat de inwoners van Pernis nu lijden onder de actie van de insluipers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl