nieuws

Terugkerende strandgangers vast in bloedhitte op Calandbrug

calandbrug
calandbrug
De Calandbrug in de Botlek is vrijdagmiddag meer dan een uur gestremd geweest. Aan weerszijden van de brug hebben automobilisten vast gestaan. Vanwege de hitte rukten de hulpdiensten massaal uit.
De Thomassentunnel die onder de brug ligt, was wel open. Verkeer kon grotendeels via de tunnel en de Rozenburgse sluis worden geleid. Toch stond een onbekend aantal automobilisten vast aan weerszijden van de Calandbrug. Richting Rotterdam stonden voornamelijk terugkerende strandgangers in de file.
De politie ging met spoed ter plaatse om het verkeer gecontroleerd weg te geleiden en water uit te delen. Ook de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond was er ter plaatse. Enkele mensen werden onwel van de hitte, maar ze hoefden niet naar het ziekenhuis.
Brugeigenaar ProRail laat weten dat er een storing zit in een schakelaar die verbinding heeft met de bovenleiding van het spoor. Het treinspoor loopt ook over de brug. Monteurs zijn aan het onderzoeken hoe dit probleem kan worden opgelost. Tot die tijd kan er geen verkeer over de brug rijden. Hoe lang de stremming nog gaat duren, kon een woordvoerder van ProRail niet zeggen.
Naast de Calandbrug liggen enkele schepen die hun weg niet kunnen vervolgen. Het wegverkeer kan zonder problemen door de tunnel.
Printplaat
Volgens ProRail werden de problemen veroorzaakt door een kapotte printplaat. Rond 22:00 uur waren alle problemen verholpen.