nieuws

Het weer van vandaag: heet, heter, heetst

Vandaag is het zonnig en wordt het snikheet in het Rijnmondgebied. In de loop van de dag verschijnt er ook wat sluierbewolking. In de grote steden wordt het met gemak 35 graden.
De wind waait zwak en langs de kust matig en komt uit het noordoosten, windkracht 2 tot 4. De temperatuur van het zeewater bedraagt 22 graden. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het erg warm.
De temperatuur komt in de grote plaatsen niet onder de 20 graden uit. De wind waait zwak en aan zee matig en waait uit het noordoosten.
Morgen zijn er flinke perioden met zon en in de middag is een lokaal warmteonweer niet helemaal uitgesloten. Het wordt 30 graden aan zee en 33 graden landinwaarts. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind, windkracht 3 tot 5.

Vooruitzichten

De komende dagen zijn er zonnige perioden met vanaf woensdag een toenemende kans op een onweersbui. Het blijft voorlopig snikheet met in de middag een temperatuur van 33 graden.
Pas op donderdag wordt de 30 graden waarschijnlijk niet meer bereikt. Uiteindelijk krijgen we in De Bilt te maken met de langst aaneengesloten periode met 30 graden sinds 1901. In augustus 1975 kwam het in De Bilt tot een reeks van 6 tropische dagen op een rij.