nieuws

Stranden in regio 'oververhit' door massale toeloop

Extreme hitte zaterdag en dus ook extreme drukte rond de stranden in de regio. In Rockanje, Hellevoetsluis, de Maasvlakte, en zeker ook in Hoek van Holland. Verkeersregelaars hadden hun handen vol om het verkeer om te leiden.
En soms niet zonder gevaar. Verkeersregelaar Edwin Vogler ondervond dat in Hoek van Holland toen een automobilist door de afzetting heen wilde rijden. "Ze reden gewoon tegen mij aan", vertelt hij. "Dat maak je ook mee, maar je denkt wel: waarom moet dat nou allemaal zo?"
Vogler heeft een foto gemaakt van het kenteken. "Misschien ga ik er nog mee naar de politie. Dit soort dingen maak je wel vaker mee, maar het is wel erg. Verder verloopt het goed hoor, je hoort mij niet klagen."

Teleurstellen

De verkeersregelaar moest veel strandgangers zaterdag teleurstellen omdat al vroeg op de dag de toegangswegen naar het strand werden afgesloten. "Als er tien auto's komen, moet ik er negen teleurstellen", zegt hij.
"Iemand die hier woont, mag er wel in. Maar de meeste mensen sturen wij weg. Ze begrijpen het wel als je in gesprek gaat met ze, als daar tijd voor is."
In de loop van de middag was de toeloop van verkeer naar de stranden gestabiliseerd. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond adviseert mensen echter nog steeds om niet naar het strand te gaan. Ook zondag niet, als het kwik weer oploopt tot dik 30 graden.