nieuws

Abdou Harroui (Sparta): 'Aanvoerdersband zegt niets, maar geeft wel vertrouwen'

Abdou Harroui had in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip in de eerste helft de aanvoerdersband van Sparta om. En dat gaf hem een goed gevoel. "Zeker, ik ben een jonge jongen. Aanvoerder zijn is sowieso leuk, ik moet het vertrouwen van de trainer vertalen in de wedstrijd."
Dat Harroui kortstondig aanvoerder was zegt hem overigens verder niets. Na rust droeg Adil Auassar die band weer. Hij zat in de eerste helft op de bank. "Maar het geeft wel vertrouwen", aldus de jongeling.
Volgens Harroui nekten persoonlijke fouten Sparta tegen Feyenoord, dat met 3-0 won. "Elke fout die je maakt wordt afgestraft als je tegen Feyenoord speelt. Dit is voor ons een leermoment. De fouten die wij maakten, kunnen we niet maken als de competitie begint."

Harde leerschool

Trainer Henk Fraser koos voor het duel met Feyenoord voor een mixed team. "Het ging een beetje zoals ik had verwacht, voor sommige jongens is het een harde leerschool tegen een kwalitatief sterkere tegenstander. Dat bleek ook in het eerste kwartier", vindt de oefenmeester van Sparta.
"Voor mij is het belangrijk dat de jongens dit ervaren hebben, dat kunnen ze meenemen in het verdere verloop van het seizoen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl