nieuws

'We hadden niet verwacht dat het coronahotel zo snel weer open moest'

Ze waren nog geen drie weken dicht en nu moet het coronahotel bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam alweer open. "Dat valt ons ook wel wat tegen", zegt manager Alex Lindenburg van Aafje. "We hadden ook gehoopt dat het pas in het najaar nodig zou zijn."
Het hotel hoefde gelukkig niet helemaal van de grond toe opgebouwd te worden. Een van de etages van het zorghotel was nog niet afgebroken. Lindenburg: "Er was nog één etage intact gelaten voor coronapatiënten en ook de sluizen waren er nog."
De afgelopen dagen zijn er vijf patiënten van tussen de 55 en 85 jaar opgenomen in het coronahotel.
Lindenburg heeft onlangs ook het personeel moeten inlichten over het besluit om weer open te gaan. "Toen zag je ook de bedrukking op de gezichten", legt hij uit. "Ze zijn nog heel erg moe. We hebben drie maanden lang zorg op topniveau geleverd en dat valt best zwaar."
Maar Lindenburg zegt dat hij een 'topteam' heeft. "Uiteindelijk zeggen ze: 'laat maar komen die mensen. We gaan gewoon weer voor ze zorgen'. Maar je ziet wel dat de vorige crisis behoorlijk zijn tol heeft geëist. Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch."