nieuws

Het weer van vandaag: drukkend warm

Vandaag schijnt de zon geregeld en trekt er af en toe wat hoge sluierbewolking over. In de middag wordt het met 33 graden ronduit tropisch. Er waait een zwakke tot matige oostenwind.
In de middag zorgt een zeewind op de stranden voor enige verkoeling. Een hele lokale onweersbui aan het eind van de middag wordt niet uitgesloten, maar het zal op de meeste plekken droog blijven.
Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De temperatuur zakt maar langzaam. Tegen de ochtend is het uiteindelijk afgekoeld tot zo'n 21 graden.
Morgen wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en loopt de temperatuur nog op naar lokaal 30 graden. In de loop van de dag komen er vanuit het zuiden enkele regen- en onweersbuien opzetten.
Lokaal kunnen de buien stevig uitpakken met veel regen en hagel. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Op het strand steekt mogelijk een windje van zee op.

Vooruitzichten

Ook morgen en komend weekend is er elke dag kans op een paar regen- of onweersbuien. De hitte verliest de meest scherpe kantjes, want de tempratuur zakt naar zo'n 25 graden.