nieuws

Robin van der Meer terug bij Excelsior na horrorblessure

Tijdens de training van Excelsior woensdag in het Overijsselse Delden stond er een opvallende naam op het trainingsveld. Verdediger Robin van der Meer trainde voor het eerst in maanden weer mee met de groepstraining na een zware blessure.
Vorig jaar december scheurde Van der Meer de voorste kruisband van zijn rechterknie af tijdens een bekerduel tegen FC Eindhoven. Die blessure zorgde er voor dat hij in 2020 nog niet in actie kwam.

Revalideren

Van der Meer baalde flink tijdens zijn revalidatieperiode. "Je ziet iedereen trainen, maar je mag zelf niet meedoen omdat je de duels niet in mag. Dan kan je het individuele werk oppakken en dat is gewoon niet leuk."
De competitiestart komt nog te vroeg voor de 25-jarige verdediger, maar op de training mag hij weer bijna voluit meedoen. "Ik mag alleen geen korte partijtjes doen, als het te vermoeiend en te krachtig wordt," geeft Van der Meer aan.

Wedstrijdritme

Van der Meer kan bij Excelsior onder de 21 wedstrijdritme opdoen, omdat daar drie dispensatiespelers toegestaan zijn. "Daar ben ik erg blij mee, want anders zou het erg lastig zijn om weer ritme te krijgen en alles weer op te bouwen."
Kijk bovenaan dit bericht naar het hele interview met Robin van der Meer, waarin hij openhartig spreekt over het moment dat hij zijn zware blessure opliep.