nieuws

Leven van Rachel veranderde na maagverkleining: 'ik vocht als kind al tegen mijn gewicht'

Zangeres Rachel Kramer, bekend als lid van de popgroep K-Otic, is dolblij dat ze een maagverkleining heeft ondergaan. Dat bekent ze in de nieuwe aflevering van het programma Ja Toch! Niet Dan?.
Kramer, die na de ingreep enorm is afgevallen, geeft toe dat ze lang gevochten heeft tegen haar gewicht. "Ik heb dat gevecht met mijn gewicht al van jongs af aan", vertelt ze. "Maar de maagverkleining heeft voor mij heel veel veranderd."
Toch geeft ze ook toe dat het gevecht tegen haar gewicht niet direct ophield na de ingreep. "Het houdt zeker niet direct op", zegt ze. "Dat moet ik inderdaad toegeven. Ik heb anders moeten leren eten, denken en leven. Ik ben enorm afgevallen, al werd ik tegelijkertijd ook vaak ziek. Nu is dat onder controle, maar word ik langzaam weer iets zwaarder. Het blijft dus een gevecht hoor. Maar wel een gevecht met voorsprong."
De in Rockanje wonende Kramer zegt in Ja Toch! Niet Dan? dat ze het toch zo weer een gastric-bypass zou doen. Ook van haar botox-behandelingen heeft ze geen spijt: "Ik ben fan!"
De aflevering met Rachel Kramer is nu te bekijken in dit bericht en woensdagavond op tv, iets na vijven. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Eerdere afleveringen van Ja Toch! Niet Dan?, met gasten als Joke Bruijs, Ivo Opstelten en Shirma Rouse zijn ook te zien.