nieuws

Pernisser burgerwacht betrapt opnieuw insluiper bij zwembad

(archieffoto)
(archieffoto)
De 'burgerwacht' van Pernis heeft in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw insluipers betrapt bij het plaatselijke zwembad. "Waar ze vandaan komen, is me nog niet helemaal duidelijk, maar het staat al vast dat ze van buiten Pernis komen. We hebben ze kunnen tegenhouden voordat ze op het terrein kwamen", zegt gebiedscommissievoorzitter Rob van der Meer.
Volgens Van der Meer ging het om vier mensen die mogelijk het terrein op wilde komen. "Er zat er twee aan het hek te morrelen van het zwembad", legt Van der Meer uit. "Twee anderen zaten te wachten in de auto."
De nachtelijke insluipers vormen een plaag voor het zwembad in Pernis. Burgemeester Aboutaleb heeft eerder het zwembad al een keer gesloten. Na een golf van kritiek (de sluiting viel tegelijk met het begin van de hittegolf) mocht het zwembad toch weer open, maar Aboutaleb dreigde wel dat hij het zwembad voor de rest van het seizoen zou sluiten, als er weer sprake was van insluipers.
Lees meer: Gebiedscommissie Pernis - Zwembad moet direct weer open
Elke nacht zitten er nu mensen uit Pernis bij het zwembad om insluipers tegen te houden, voordat ze het water ingaan. "Eigenlijk is dat nog best wel gezellig ook hoor", zegt Van der Meer, die in de nacht van vrijdag op zaterdag zelf ook een paar uurtjes 'de wacht houdt'. "Er zijn tal van mensen die ook even komen aanwaaien. Er is echt een groepsgevoel."