nieuws

Fles wodka, cilinder lachgas en 3200 euro cash: man zonder rijbewijs maakt het bont

© Politie Delfshaven
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een slingerende autobestuurder aangehouden op de 1e Middellandstraat in Rotterdam-Delfshaven. Daarbij vonden agenten een fles wodka en een 'flinke cilinder' lachgas in de auto.
Om de 25-jarige Rotterdammer tot stoppen te dwingen, had de politie zwaailichten en sirene nodig. Toen de man eenmaal aan de kant was gezet, overhandigde hij de politie een rijbewijs dat op naam van zijn vriend stond. Zijn eigen rijbewijs bleek al geschorst te zijn. De andere inzittenden van de auto konden gaan lopen, omdat niemand nog in staat bleek de auto te besturen.
Na een alcoholtest werd de man aangehouden, waarbij hij weigerde aan een speekseltest mee te werken. Daarbij beledigde hij agenten.
Eenmaal bij het bureau bleek de Rotterdammer ook nog eens 3200 euro aan contant geld bij zich te hebben, dat in beslag is genomen. De politie verdenkt de man van witwassen en doet verder onderzoek, ook naar het rijden onder invloed en het legitimeren met een ander zijn rijbewijs.