nieuws

Geen Eurekaweek voor Rotterdamse studentenvereniging S.S.R. vanwege corona

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.
Studentenvereniging S.S.R. in Rotterdam wordt uitgesloten van de komende introductieweek. Enkele tientallen studenten blijken besmet met het coronavirus. Dat liepen ze op tijdens een vakantie naar de Griekse hoofdstad Athene.
Het gaat om 23 deelnemers van een S.S.R.-dispuutreis naar Griekenland. In totaal reisden er 47 studenten naar Athene. De vereniging is nog in afwachting van een aantal testresultaten, dus er zouden besmette studenten bij kunnen komen.
Het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) maakte het nieuws zaterdagmiddag bekend. Het zegt vrijdagavond op de hoogte te zijn gesteld door S.S.R-Rotterdam van het grote aantal coronabesmettingen. "Er heeft inmiddels bron- en contactonderzoek via de GGD Rotterdam-Rijnmond plaatsgevonden en de besmette leden zitten in quarantaine", zegt EUR-rector magnificus Rutger Engels.
Hij nam direct het impopulaire besluit om de introductieweek voor de S.S.R.-leden te schrappen: Ik heb besloten de S.S.R.-Rotterdam direct uit te sluiten van alle fysieke en online activiteiten als onderdeel van het Eurekaweekprogramma. Ik wil alle risico's op besmettingen uitsluiten."
S.S.R.-Rotterdam meldde eerder al op haar website dat ze het festivalterrein en terras annuleert. Dit naar aanleiding van de persconferentie van vorige week. "Ook zullen we dit jaar geen slapertjes verwelkomen in onze S.S.R.-huizen."