nieuws

Justitie reconstrueert ongeluk Vierhavensstraat

ROTTERDAM - Justitie heeft woensdagavond het ongeluk van Tweede Kerstdag op de Vierhavensstraat in Rotterdam gereconstrueerd. Bij dat ongeluk botste een pickup-truck tegen een personenauto. Vier van de vijf inzittenden van de auto kwamen daarbij om het leven.
De pickup-truck reed met 147 kilometer op de Vierhavensstraat in Rotterdam-West. Aan de hand van gegevens van de zwarte doos uit de Amerikaanse auto zijn bij de reconstructie de voertuigen teruggezet op plekken tot 5 seconden vóór de fatale klap. ,,De auto’s zijn op verschillende afstanden van elkaar gefotografeerd vanuit verschillende hoeken'', vertelt chef van de Verkeerspolitie Willem Priester. ,,Het gaat om het in beeld brengen van de technische gegevens.''
De invloed van de barrières langs de weg, de straatverlichting en de verlichting van de auto’s worden meegenomen in het onderzoek. Uiteindelijk moet duidelijk worden of de bestuurders elkaar hebben kunnen zien en of ze daarop hadden kunnen anticiperen.
De resultaten van de reconstructie worden gebruikt in de rechtszaak tegen de 25-jarige Schiedammer. Hij overschreed met 147 kilometer per uur bijna 5 keer de toegestane snelheid.