nieuws

Excelsior ziet zichzelf niet als titelkandidaat

Excelsior bereidde zich afgelopen week traditioneel in Delden voor op de start van de competitie. Voor de 21ste keer op rij waren de Kralingers in Overijssel te gast in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Over twee weken is de start in de Keuken Kampioen divisie en Excelsior denkt klaar te zijn voor het begin van de competitie.
In Delden won Excelsior midweeks met 14-1 van vierdeklasser Rood Zwart en zaterdag sloot Excelsior de trainingsweek af met een 5-1 nederlaag tegen FC Utrecht. Voor de competitiestart uit bij Jong PSV oefent de ploeg van Marinus Dijkhuizen nog tegen Helmond Sport en Excelsior Maassluis.
Vorig seizoen was Excelsior een van de favorieten en was de doelstelling rechtstreekse promotie. Maar dit seizoen is Excelsior meer bescheiden. "Wij hebben altijd de ambitie om te promoveren. Maar Cambuur Leeuwarden en De Graafschap zijn i mijn ogen de favorieten. Normaal waren ze gepromoveerd en ze hebben het elftal kunnen behouden en zich zelfs kunnen versterken. Bij ons moet het anders gaan dan vorig jaar", geeft Dijkhuizen aan. Hij laat ook weten dat onder andere clubs als Almere City, NAC en NEC gewaagde concurrenten zijn. "Er zijn misschien wel negen ploegen die elkaar kunnen slachten", vertelt Dijkhuizen. "Maar wij willen sowieso minimaal de play-offs halen".
[article:198115/Excelsior-trainer Dijkhuizen. We hebben altijd de ambitie om te promoveren]
Bekijk hieronder een reportage van het trainingskamp in Delden. De selectie ging deze week als groepsactiviteit een middag padel spelen.