nieuws

Nabestaanden herdenken doodgestoken Alice (15) in Schiedam

Op begraafplaats De Beukenhof in Schiedam is woensdagmiddag de 15-jarige Alice herdacht. Het Braziliaanse meisje werd vorige week woensdag doodgestoken bij een ruzie in Rotterdam-Spangen.
Voorafgaand aan de dienst bedankte een woordvoerder van de familie voor de microfoon van Rijnmond iedereen die heeft meegeholpen om de repatriëring van Alice naar Brazilië mogelijk te maken. Binnen 48 uur werd hiervoor via een crowdfundingsactie ruim twintigduizend euro opgehaald.
"De familie is iedereen heel erg dankbaar", zei Bruno Lima. Hij bedankte ook de politie, die ervoor heeft gezorgd dat vrijdag een stille tocht voor Alice kon worden gehouden. Lees meer: Stille tocht voor doodgestoken Alice uit Schiedam Het stoffelijk overschot van Alice wordt vrijdag naar Brazilië gevlogen. De vlucht gaat niet rechtstreeks naar haar geboorteplaats. Dat moet later nog worden geregeld. Maatregelen rond corona zitten een soepele overtocht in de weg. "We zijn er dag en nacht mee bezig", zei Lima.
De moeder en de oom van Alice vliegen mee en zullen later weer terugkeren naar Nederland, zegt Lima. "Om te vechten voor gerechtigheid voor Alice."

Onbeantwoorde liefde

De 15-jarige Schiedamse werd vorige week het slachtoffer van een steekpartij. Dat gebeurde bij een ruzie in een huis aan de Mathenesserdijk. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om het meisje te reanimeren. Vergeefs. Alice overleed ter plekke.
Een 16-jarig meisje zit vast als verdachte. Het motief voor de steekpartij zou een onbeantwoorde liefde zijn. Volgens Bruno Lima laat de politie vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte nog steeds weinig over de dodelijke steekpartij los, ook niet aan de familie. "Er zijn nog steeds heel veel vragen."
Lees meer: Familie Schiedamse tiener Alice: Ze werd bedreigd en afgeperst