nieuws

Rotterdam-Zuid: veel politie, jongeren houden zich rustig

© MediaTV
Er liep een enkele jongere over straat, waarschijnlijk mede doordat het woensdagavond nog behoorlijk geregend heeft. De politie was daarentegen nadrukkelijk aanwezig in Rotterdam-Zuid. Het was duidelijk dat de politie een herhaling van de avond ervoor, toen jongeren voor problemen zorgden in Rotterdam-Feijenoord, absoluut wilde voorkomen.
Op meerdere plekken waar groepjes jongeren bij elkaar kwamen, zoals bij de Vuurplaat en de Spoorweghaven was de politie met meerdere wagens aanwezig. En dan niet alleen met de standaard politieauto's, maar ook met busjes van de mobiele eenheid.
Volgens een woordvoerder van de politie werd al de hele dag sociale media in de gaten gehouden. Daarbij was vooral het oog gericht op berichten waarin mensen werden opgeroepen om problemen te veroorzaken.
Dit artikel gaat verder onder deze foto

Foto: JBMedia

Aanhoudingen

Tot laat in de avond bleef het rustig in Feijenoord. Toch volgden er nog vier aanhoudingen.
"We hebben één jongen aangehouden, omdat hij geen identiteitsbewijs op zak had", laat een woordvoerder van de politie weten. "We willen mensen uit de anonimiteit halen, om zo te voorkomen dat ze dingen gaan doen die niet kunnen. Maar dan moet je dus wel kunnen laten zien wie je bent."
De andere drie arrestaties waren voor wapenbezit. Op het Afrikaanderplein werd iemand opgepakt omdat hij een mes bij zich had. Op de Korte Stadionweg werd iemand betrapt met een boksbeugel. Op de Passerweg bleek iemand pepperspray bij zich te hebben.

Onrustig

Dinsdagavond was het bijzonder onrustig in sommige delen van Rotterdam-Feijenoord. Scooters werden in brand gestoken. Zeker vijf jongeren werden opgepakt voor vernieling.

Op meerdere plekken moest de politie pleinen en straten schoonvegen. Daarbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok en een politiehond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl