nieuws

Veiligheidsregio sluit opnieuw horecagelegenheid vanwege niet naleven coronaregels

Restaurant Brasil Rodizio in het centrum van Rotterdam is per direct gesloten door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het restaurant leefde na meerdere waarschuwingen alsnog de coronaregels in de zaak aan de Westblaak niet na.
Cor Lamers, vervangend voorzitter van de veiligheidsregio, gaf woensdag al aan dat er een sluiting aan zat te komen. "Die ondernemer heeft al meerdere overtredingen begaan en al twee bestuurlijke waarschuwingen gekregen", zei hij woensdag op Radio Rijnmond.
Om welk café het ging, wilde hij toen in verband met de privacy niet zeggen. Dat blijkt nu dus Rodizio te zijn.
Lees meer: Mogelijke strengere maatregelen in regio: 'Wat we in Rotterdam inzetten, hoeft niet in Limburg'
De eigenaar van het restaurant is verbaasd over de maatregel. "Ik heb nadat we in juni weer opengingen twee keer een waarschuwing gehad, maar die had vooral met het geluid van de muziekinstallatie te maken. Zaterdag kwamen agenten weer. Ik heb direct alle activiteiten gestopt. Mensen moesten alleen nog afrekenen. Drie minuten later kwam een volgende agent en die zei dat hij rapport moest opmaken. Gisteren heb ik het besluit gekregen", zegt hij.
"De zaak gaat dicht en ik ben failliet als ik twee weken dicht moet", treurt de man.
Zijn zaak is niet de enige die moet sluiten. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond sloot begin deze maand drie andere horecazaken en een sportkantine in de gemeente. Café Lebbink in de Bergse Dorpsstraat was er daar één van, maar volgens eigenaar Robin Bravenboer was het café nooit eerder gewaarschuwd. Inmiddels mogen die vier locaties weer open.
Lees meer: Café Lebbink dicht na overtreden coronaregels: 'Ik ben nooit gewaarschuwd'