nieuws

Poll: meningen over Aboutalebs eerste jaar zijn verdeeld

aboutaleb2.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
aboutaleb2.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De bezoekers van Rijnmond.nl zijn verdeeld in hun mening over de prestaties van Ahmed Aboutaleb in zijn eerste jaar als burgemeester van Rotterdam.
Op de pollvraag: 'Is Aboutaleb in zijn eerste jaar als burgemeester van Rotterdam te kritisch beoordeeld?' werd in één etmaal door 665 stemmers hun mening gegeven. 299 stemmers waren het met de stelling eens. Een meerderheid van 365 stemmers is het met deze stelling oneens. Zij vinden dat Aboutaleb een faire kans heeft gehad om zijn kwaliteiten als burgemeester te tonen.
In de reactiepanelen op Rijnmond.nl is een gemengd beeld te zien. De tegenstanders van Aboutaleb voelen zich, zoals wel vaker in het forum van Rijnmond.nl, meer geroepen hun mening te geven dan uitgesproken voorstanders.

'Gebrek aan ervaring'

Tegenstanders wijzen onder meer op zijn gebrek aan ervaring: "Leers was een betere keuze geweest. Aboutaleb is het sierproduct van de PvdA en had eerst moeten oefenen in een kleine gemeente", schrijft 'Tsja'. En 'Rotterdammer' laat weten: "Wat de stad nodig heeft is een geboren en getogen Rotterdammer met bestuurlijke ervaring en kennis van de haven. Aboutaleb wekt de indruk dat het burgemeesterschap een bijbaantje is zonder al te veel verantwoordelijkheden".
'René' verwijt de burgemeester gebrek aan daadkracht: "Behalve wat one-liners de wereld inschoppen doet hij niks. Hij draait overal omheen en als journalisten niet zo aan hun linkse idealen vastklampten, dan hadden ze hem al lang herinnerd aan aan zijn uitspraken die van weet tot week veranderen."
'Hij houdt het hoofd koel'
Anja Scholte is milder in haar oordeel: "Ik vind het een goede burgemeester. Zo veel kritiek krijgen en dan zo kalm blijven vind ik erg knap. Ik vind het een erg sympathieke man", schrijft ze. ook 'Jannie' prijst zijn kalmte en voegt daar aan toe: "Reken maar dat hij geen makkelijke baan heeft. Heel Nederland kijkt over zijn schouder mee".
'Bas79' en 'Frans Fries' vinden ook dat Aboutaleb het uitstekend doet: "Hij bewijst dat een Nederlander van Marokkaanse komaf een prima burgervader kan zijn" en "Hij is een man die het hoofd koel houdt in populistische tijden."
De stijl van Aboutaleb
Over de stijl van Aboutaleb worden ook de nodige opmerkingen gemaakt. 'Dick' schrijft: Hij is formeel, beetje hoekig en kan niet echt de harten van de Rotterdammers stelen. Maar dat is slechts stijl. Over zijn daden kunnen we pas volgend jaar een oordeel vellen". 'Ingrid' heeft een uitgesproken mening over Aboutalebs stijl van praten: "Een arrogante kwal die met een hete aardappel beschaafd Nederlands probeert te praten. Deze man heeft absoluut geen verstand van zaken". Ze krijgt bijval van Britt: "Aboutaleb maakt de indruk een hoger IQ dan een EQ te hebben. Echt luisteren en raad van anderen aannemen lijkt hij niet te kunnen."
'Geen woorden maar daden'
Cees Groen uit Rozenburg geeft -tenslotte- de burgemeester het enige echte Rotterdamse advies: "Geen woorden maar daden burgemeester! Het is nu tijd om uw wandelschoenen aan te trekken en hup de wijken in. Geen mooie praatjes, daar houden Rotterdammers niet van."