nieuws

Vijf jaar cel voor dodelijke aanrijding op zebrapad Bergweg

© MediaTV
Een 47-jarige Rotterdammer is veroordeeld tot vijf jaar cel voor doodslag. Hij reed met hoge snelheid een voetganger aan op een zebrapad op de kruising Bergweg Zwart Janstraat in Rotterdam-Noord, op 31 juli 2018. De man mag ook vijf jaar niet autorijden.
Het 19-jarige slachtoffer overleed een paar dagen na de aanrijding aan de verwondingen. De bestuurder reed na de aanrijding zonder af te remmen door. De advocaat wilde vrijspraak, justitie vond het doodslag, maar met 'voorwaardelijke opzet'. Het was niet de bedoeling van de 47-jarige om iemand dood te rijden.
Lees meer: Vijf jaar cel geëist voor fatale aanrijding Bergweg
De rechtbank oordeelt dat de verdachte bewust, zeer ernstig gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man reed 'op een late zomeravond in een soort dollemansrit door een deel van de binnenstad van Rotterdam'. Hij reed met ongeveer 75 km/u en negeerde waarschuwingen van wegmarkeringen en knipperende verkeerslichten.
Er zijn ook aanwijzingen dat de bestuurder later heeft geprobeerd de schade van de aanrijding aan zijn auto te (laten) verbergen.