nieuws

NS laat kortere treinen rijden

treinns.cropresize.tmp.jpg
treinns.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De NS laat de komende tijd kortere treinen rijden en op sommige trajecten rijden minder treinen. Door het aanhoudende winterweer is er een tekort aan treinstellen.
In de ochtendspits zorgde dat woensdag voor overvolle treinen. Door de kou gaan meer treinstellen kapot, maar er is ook een achterstand opgelopen bij de reparatie.

Vrieskou

Toen eind vorig jaar door de vrieskou veel wissels niet meer werkten waren ook werkplaatsen van de NS onbereikbaar. Daardoor is een achterstand ontstaan van 5 dagen. In totaal wachten nu 200 treinstellen op reparatie. Het duurt nog wel even voor die achterstand is ingelopen. Volgens NS-woordvoerder John Krijgsman zijn er door het aanhoudende winterweer ook problemen met de levering van onderdelen. 'Het is net als met de zoutvoorraden, ook onderdelen raken op', aldus Krijgsman.

Schaarste

De NS probeert de schaarste over het hele land te verdelen, zodat er op drukke trajecten toch nog wat extra treinstellen kunnen worden ingezet. Voorlopig moeten reizigers in de spits rekening houden met zeer volle treinen. Buiten de spits zijn er vooralsnog geen problemen, aldus de NS.