nieuws

Twee doden bij botsing op Goeree-Overflakkee; bestuurder aangehouden

© Wil van Balen
Bij een botsing met twee auto's vrijdagavond op de Oudelandsedijk op Goeree-Overflakkee zijn twee Poolse inzittenden van 31 en 38 jaar om het leven gekomen. Eén bestuurder is aangehouden voor rijden onder invloed. Beide wagens hadden een Poolse kentekenplaat.
De politie ontving rond 22.00 uur verschillende meldingen vanwege een zeer ernstig ongeval. Ter plaatse troffen de hulpdiensten twee zwaar beschadigde auto's aan. De twee wagens raakten elkaar op de dijk bij Dirksland. Een van de twee voertuigen kwam in de sloot terecht. De andere wagen kwam tegen een boom.
De passagier van een van de wagens overleefde de klap niet. Hulpverleners troffen het tweede slachtoffer aan in het water, reanimatie mocht niet meer baten.
Agenten hebben een 23-jarige man aangehouden in de buurt van het ongeval. Vermoedelijk was de man één van de bestuurders. De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar is een bloedproef afgenomen, omdat de politie vermoedde dat de man onder invloed van alcohol was. De politie doet onderzoek naar het voorval.
Om zeker te zijn dat er niet meer mensen in de auto zaten of in het water lagen, heeft de brandweer met een speciaal team de sloot doorzocht.
Het is niet het eerste fatale ongeluk op de Oudelandsedijk dit jaar. In maart van dit jaar kwam een tiener om het leven na een eenzijdig ongeluk.
Lees meer: Bestuurder - 19 - overleden na ongeluk Flakkee