nieuws

Snackbar in Rotterdam-Kralingen per direct gesloten vanwege drukbezochte silent disco

© Archief (Adobe Stock
Voorzitter Aboutaleb van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft zondag Snackbar Sneck Bar aan de Oudedijk in Rotterdam-Kralingen gesloten. Dit omdat bezoekers zich niet aan de coronamaatregelen hielden. De politie trof bij de snackbar een silent disco-feestje aan waar minimaal zestig personen bij aanwezig waren.
Bij een silent disco dragen bezoekers een koptelefoon, waarmee zij zelf kunnen bepalen naar welke muziek zij luisteren. Van geluidsoverlast is dan over het algemeen geen sprake.
Probleem van dit feestje was dat de hele zaak vol stond, meldt de politie. Bezoekers hielden geen anderhalve meter afstand en kregen geen zitplek toegewezen.
De eigenaar van de snackbar laat weten dat de groep bezoekers verdeeld was over twee terrassen en binnen. De feestgangers zouden naar binnen zijn gegaan toen de politie kwam. Dit om hun identiteitskaart te halen die ze hadden ingeleverd als borg voor de koptelefoon. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de coronaregels al bij aankomst van de agenten niet werden nageleefd.
De locatie van het feest was lange tijd geheim en werd op het laatste moment bekend gemaakt. De politie heeft het feest in de nacht van zaterdag op zondag gestopt.
De snackbar moet voor twee weken dicht.