nieuws

Waterleidingbreuk beschadigt dijk in Krimpen aan den IJssel

© Nieuws op Beeld
De IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel blijft naar verwachting tot woensdagmorgen dicht. De dijk is beschadigd door een gesprongen waterleiding. De reparatie gaat enige tijd duren, meldt het Hoogheemraadschap Schieland Krimpenerwaard.
Dinsdagmorgen reed een vrachtwagen tegen een brandkraan. Door de knal klapte ook een waterleiding die onder de dijk ligt. Het water uit de leiding had zoveel kracht, dat een deel van de klei van de dijk wegspoelde. Ook stroomde het een naastgelegen woning binnen.
De waterleiding was rond 11:15 uur door Oasen afgesloten. Het was voor het hoogheemraadschap nog zoeken naar een aannemer die de dijk met klei kan verstevigen. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot woensdagmorgen.
Tijdens de uitstroom van het water zitten honderd huishoudens zonder water, volgens Oasen. Het kan nog tot in de middag gaan duren voordat de problemen zijn verholpen.
Volgens een woordvoerder van het hoogheemraadschap is de schade aan de dijk niet bedreigend voor de omgeving. Het gaat om de binnenkant van de dijk.