nieuws

Verdachte hoofdagent komt voorlopig vrij

De hoofdagent uit Gorinchem die verdacht wordt van het verkopen van politie-informatie komt weer op vrije voeten. Dat heeft de rechter besloten tijdens een tussentijdse zitting. Hij blijft wel verdachte in de zaak.
De agent ontkent dat hij informatie uit de politiedossiers heeft doorgespeeld naar mensen buiten het korps. Het opzoeken van de kentekengegevens zou werkgerelateerd zijn, zegt de advocaat van de agent.
Wel geeft de agent toe dat hij cocaïne heeft gebruikt. Dat kost de 30-jarige man zijn baan bij de politie.
Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.Lees meer: Hoofdagent verdacht van doorspelen informatie uit politiesysteem

Gekraakte informatie

De agent kwam in beeld bij een internationaal onderzoek. Bij gekraakte berichten van het PGP-network (Pretty Good Privacy) kwamen codenamen als 'AQX', 'Bobo' en 'Dado' naar voren.
Advocaat Jhingoer van de hoofdagent twijfelt of die codenamen wel aan de juiste personen worden gelinkt. "Het moet blijken of deze informatie betrouwbaar is", zegt advocaat Anand Jhingoer. "Het gaat om PGP-berichten uit 2015. Mijn cliënt zegt dat hij 'vast wel naar die kentekens heeft gezocht, maar anderen hebben er ook naar gekeken'. En er moet nu echt nog maar blijken of die PGP-berichten betrekking hebben op mijn cliënt."
Volgens Jhingoer wordt ook de naam genoemd van een agent die in Breda werkzaam is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl