nieuws

Politie rolt illegaal verhuurbedrijf op

Archieffoto (Tom van Vark)
Archieffoto (Tom van Vark)
De politie heeft een 30-jarige Rotterdammer gearresteerd op verdenking van witwassen. De verdachte zou illegaal auto's en motoren verhuren, die mogelijk gebruikt zijn bij criminele activiteiten.
De politie kwam de man op het spoor na een achtervolging in Breda. Een motorrijder probeerde daar begin deze maand tevergeefs met hoge snelheid aan de agenten te ontkomen. De bestuurder, die niet in het bezit van een geldig rijbewijs bleek te zijn, verklaarde dat hij de motorfiets had gehuurd bij een bedrijf in Rotterdam. Niet veel later kwam dit verhuurbedrijf ook bij andere verkeerscontroles naar voren.
Voor de politie was dat reden om een onderzoek te beginnen. Daaruit bleek dat de verhuurder meerdere voertuigen op zijn naam had staan. Via sociale media bracht de Rotterdammer zijn verhuurdiensten onder de aandacht. Zijn bedrijf stond niet officieel ingeschreven.
Bij de arrestatie van de man zijn 87 duizend euro en vier voertuigen met een totale waarde van 40 duizend euro in beslag genomen. Ook op andere auto's en motoren, die op dat moment niet aanwezig waren, wordt beslag gelegd.