nieuws

Meerdere spelers VV Stellendam besmet met corona; complex dicht

Bron: 123F
Bron: 123F
Het complex van voetbalclub VV Stellendam op Goeree-Overflakkee blijft tot en met volgende week zaterdag gesloten en alle wedstrijden en trainingen zijn tot die tijd afgelast. Zes spelers uit het eerste, tweede en derde elftal hebben positief getest op het coronavirus, meldt secretaris Gijs van den Brink.
Het zestal is met elkaar op vakantie geweest in het buitenland en is vermoedelijk daar besmet. Na hun vakantie zijn ze nog op de club geweest. Twee van hen speelden zelfs nog een halve wedstrijd mee tegen een Zeeuwse club. De zes wisten toen nog niet dat zij besmet waren. Deze club is ingelicht, net als de KNVB.
Uit voorzorg heeft VV Stellendam besloten het terrein tot en met 5 september af te sluiten. "We willen geen risico's nemen, ook vanwege de oudere mensen in het dorp", zegt de secretaris. "Iedereen staat achter dit besluit. Zo weten we zeker dat de club na al die dagen quarantaine veilig is."
De hoogspelende elftallen zullen de gemiste wedstrijden voor een deel inhalen. De laagspelende elftallen worden teruggetrokken uit de bekercompetitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl